“To keep the body in good health is a duty. Otherwise we shall not be able to keep our mind strong and clear.”

Teaching of the Medicine Buddha

TRAINING

Tog Chöd

‘De training met het wijsheid-zwaard’. Deze dynamische vorm van meditatie vindt zijn oorsprong in het Tibetaans boeddhisme en werkt met de kracht van onze negatieve emoties. Door fysieke oefeningen met het wijsheid-zwaard, een lange houten stok, werk je aan mentale en emotionele stabiliteit.

Lu Jong | Tibetaanse yoga

Eveneens een methode om negatieve emoties te transformeren. De wortels van deze bewegingswetenschap vind je in het Bön Vajrayana Boeddhisme en de Tibetaanse geneeskunde.

Tsa Lung

Een Tibetaanse adem- en beweegtechniek, om, middels specifiek gebruik van de adem, de diepere stroming in het lichaam te herstellen en verborgen krachten aan te boren.

Taichi

“Alle delen van het lichaam moeten bewegelijk zijn, flexibel, licht aanvoelen en onderling verbonden. De adem-energie moet gestimuleerd worden, terwijl de geest zich naar binnen richt.” (Uit de klassieke tekst m.b.t. de essentie van T’ai Chi Ch’uan).

Qigong

Zacht vloeiende bewegingen die het lichaam versterken en de geest tot rust brengen. Aandacht voor de lichaamshouding verzekert optimale stroming van energie. Aandacht voor de adem vergroot dit effect. De ontspanning die het gevolg is, heelt.

Primordial qigong

Versterkt het immuunsysteem, het hormoonsysteem en het centrale zenuwstelsel. Een qigong-vorm meer specifiek gericht op spirituele ontwikkeling.

Stress Reduce Management

Een methode om jezelf te bevrijden van diepgewortelde stress en spierspanning. Uitdagingen horen bij het leven. Het zijn echter niet de gebeurtenissen die de stress veroorzaken, maar de manier waarop wij er mee omgaan. Medicijnen kunnen een chemische onbalans weg halen. Praat-therapie kan zaken meer draagbaar maken. Je zult echter toegang moeten krijgen tot een genetisch gecodeerd proces in het lichaam, om in de diepte te helen van stress en trauma. Fysieke oefeningen, met diepgaand effect, eenvoudig aan te leren. Gebaseerd op westerse wetenschap en oosterse principes.